Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i bardzo pożywne:)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30996
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5287
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30996
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5287
Składniki
Masło stopić i wystudzić. Do zimnego masła dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, mąkę i proszek - wszystko mieszamy. Dodajemy żurawinę, startą lub pokruszoną w malutkie kosteczki czekoladę i płatki kukurydziane. Mieszamy rękoma, bo masa jest barrrdzo gęsta.
Nakładamy małe, płaskie placuszki na papier. Pieczemy 15 minut w 175 stopniach na złoty kolor.