Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z mielonymi migdałami i dżemem malinowym posypane płatkami migdałowymi. Pyszne połączenie smaków
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15962
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6431
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15962
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6431
Składniki
Zmieszać w misce mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia, przyprawy i sól. W drugiej misce zmiksować na gładką masę ( ok 2 minuty) olej, cukier i jajko. Zmieszać suche składniki z mokrymi. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze zachowując odstęp, każdą kulkę spłaszczyć. Piec 8 minut w 180 stopniach. Odstawić do całkowitego przestygnięcia. Następnie każde ciastko posmarować niewielką ilością dżemu, posypać płatkami migdałowymi i cukrem pudrem.