Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z mielonymi migdałami i dżemem malinowym posypane płatkami migdałowymi. Pyszne połączenie smaków
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1197
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 226
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2242
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4302
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1197
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 226
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2242
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4302
Składniki
Zmieszać w misce mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia, przyprawy i sól. W drugiej misce zmiksować na gładką masę ( ok 2 minuty) olej, cukier i jajko. Zmieszać suche składniki z mokrymi. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze zachowując odstęp, każdą kulkę spłaszczyć. Piec 8 minut w 180 stopniach. Odstawić do całkowitego przestygnięcia. Następnie każde ciastko posmarować niewielką ilością dżemu, posypać płatkami migdałowymi i cukrem pudrem.