Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka z czekoladą

Ciastka z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 341

Dodano:

Odsłon: 2657

Na jesienną chandrę :)

Składniki

  • 350 gram mąki pszennej
  • 200 gram masła
  • 2 jajka
  • 80 gram białej czekolady
  • 80 gram mlecznej czekolady
  • 80 gram cukierków M&M
  • 2 łyżki miodu
  • szczypta soli
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciastka z czekoladą

Przygotowanie

  1. Masło pokroić i odstawić na 20 min w temperaturze pokojowej.

  2. Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Blachy lub kratki wyłożyć papierem do pieczenia.

  3. Mąkę przesiać do miski, dodać sól. W misce dokładnie połączyć jajka z masłem. Do miski dodać produkty sypkie, wymieszać.

  4. Ciasto podzielić na trzy części, do każdej dodać nasze dodatki i połączyć je z masą.

  5. Nabierać około 1 łyżkę masy, formować kulki. Kłaść je na papierze spłaszczone. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut. Ciastka po ostudzeniu delikatnie stwardnieją i staną się chrupiące

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń