Ciastka z czekoladą
Składniki
- 350 gram mąki pszennej
- 200 gram masła
- 2 jajka
- 80 gram białej czekolady
- 80 gram mlecznej czekolady
- 80 gram cukierków M&M
- 2 łyżki miodu
- szczypta soli
Składniki
- 350 gram mąki pszennej
- 200 gram masła
- 2 jajka
- 80 gram białej czekolady
- 80 gram mlecznej czekolady
- 80 gram cukierków M&M
- 2 łyżki miodu
- szczypta soli

Etapy przygotowania
Masło pokroić i odstawić na 20 min w temperaturze pokojowej.
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Blachy lub kratki wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę przesiać do miski, dodać sól. W misce dokładnie połączyć jajka z masłem. Do miski dodać produkty sypkie, wymieszać.
Ciasto podzielić na trzy części, do każdej dodać nasze dodatki i połączyć je z masą.
Nabierać około 1 łyżkę masy, formować kulki. Kłaść je na papierze spłaszczone. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut. Ciastka po ostudzeniu delikatnie stwardnieją i staną się chrupiące
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 81

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 53
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 81

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 53



Składniki
- 350 gram mąki pszennej
- 200 gram masła
- 2 jajka
- 80 gram białej czekolady
- 80 gram mlecznej czekolady
- 80 gram cukierków M&M
- 2 łyżki miodu
- szczypta soli
Masło pokroić i odstawić na 20 min w temperaturze pokojowej.
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Blachy lub kratki wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę przesiać do miski, dodać sól. W misce dokładnie połączyć jajka z masłem. Do miski dodać produkty sypkie, wymieszać.
Ciasto podzielić na trzy części, do każdej dodać nasze dodatki i połączyć je z masą.
Nabierać około 1 łyżkę masy, formować kulki. Kłaść je na papierze spłaszczone. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut. Ciastka po ostudzeniu delikatnie stwardnieją i staną się chrupiące
jeszcze nie robiłem ale zapowiada się emm... SMACZNIE🤤
Mam nadzieję, że posmakują ;)
własnie takiego czegos szukałam:) dzieki za przepis