Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2353
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4296
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74355
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2353
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4296
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74355
Składniki
Masło pokroić i odstawić na 20 min w temperaturze pokojowej.
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Blachy lub kratki wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę przesiać do miski, dodać sól. W misce dokładnie połączyć jajka z masłem. Do miski dodać produkty sypkie, wymieszać.
Ciasto podzielić na trzy części, do każdej dodać nasze dodatki i połączyć je z masą.
Nabierać około 1 łyżkę masy, formować kulki. Kłaść je na papierze spłaszczone. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut. Ciastka po ostudzeniu delikatnie stwardnieją i staną się chrupiące