Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne ciacho na zimno, idealnie słodkie. Pięknie się prezentuje po przekrojeniu. Polecam wypróbowanie przepisu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414377
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2291
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414377
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2291
Składniki
Blaszkę 25/38 cm wykładamy herbatnikami. Smarujemy masą krówkową i ponownie wykładamy herbatniki. Masa budyniowa; Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki mleka,doprowadzamy do wrzenia. Budyń oraz cukier wsypujemy do kubka i zalewamy pozostałością mleka, dokładnie mieszamy. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy zawartość kubka i mieszamy, chwilkę gotujemy cały czas mieszając aż powstanie gęsta masa. Budyń studzimy. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę, po łyżce dodajemy budyń, miksujemy do całkowitego połączenia. Masę wykładamy na herbatniki, przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Masa śmietankowa; Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Łączymy ze śmietaną. Wykładamy na herbatniki. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach czekoladę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)