Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto 3 bit

Ciasto 3 bit

Autor:

Przepisów i artykułów: 137 Ocena: 853

Dodano:

Odsłon: 425

Fajne ciacho na zimno, idealnie słodkie. Pięknie się prezentuje po przekrojeniu. Polecam wypróbowanie przepisu.

Składniki

  • Masa budyniowa;
  • 200 g masła,
  • 2 budynie śmietankowe po 40g,
  • 500 ml mleka,
  • 2 łyżki cukru.
  • Masa śmietankowa;
  • 400 ml śmietany 30 %,
  • 2 łyżki żelatyny + woda do rozpuszczenia około 100 ml.
  • Dodatkowo;
  • 500 g herbatników,
  • puszka masy krówkowej.
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto 3 bit

Przygotowanie

  1. Blaszkę 25/38 cm wykładamy herbatnikami.

    Smarujemy masą krówkową i ponownie wykładamy herbatniki.

    Masa budyniowa;

    Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki mleka,doprowadzamy do wrzenia. Budyń oraz cukier wsypujemy do kubka i zalewamy pozostałością mleka, dokładnie mieszamy. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy zawartość kubka i mieszamy, chwilkę gotujemy cały czas mieszając aż powstanie gęsta masa. Budyń studzimy.

    Miękkie masło miksujemy na puszystą masę, po łyżce dodajemy budyń, miksujemy do całkowitego połączenia.

    Masę wykładamy na herbatniki, przykrywamy kolejną warstwą ciastek.

    Masa śmietankowa;

    Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Łączymy ze śmietaną. Wykładamy na herbatniki.

    Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach czekoladę.


    Przechowujemy w lodówce.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń