Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne ciacho na zimno, idealnie słodkie. Pięknie się prezentuje po przekrojeniu. Polecam wypróbowanie przepisu.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Składniki
Blaszkę 25/38 cm wykładamy herbatnikami. Smarujemy masą krówkową i ponownie wykładamy herbatniki. Masa budyniowa; Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki mleka,doprowadzamy do wrzenia. Budyń oraz cukier wsypujemy do kubka i zalewamy pozostałością mleka, dokładnie mieszamy. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy zawartość kubka i mieszamy, chwilkę gotujemy cały czas mieszając aż powstanie gęsta masa. Budyń studzimy. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę, po łyżce dodajemy budyń, miksujemy do całkowitego połączenia. Masę wykładamy na herbatniki, przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Masa śmietankowa; Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Łączymy ze śmietaną. Wykładamy na herbatniki. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach czekoladę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)