Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne ciacho na zimno, idealnie słodkie. Pięknie się prezentuje po przekrojeniu. Polecam wypróbowanie przepisu.
Blaszkę 25/38 cm wykładamy herbatnikami.
Smarujemy masą krówkową i ponownie wykładamy herbatniki.
Masa budyniowa;
Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki mleka,doprowadzamy do wrzenia. Budyń oraz cukier wsypujemy do kubka i zalewamy pozostałością mleka, dokładnie mieszamy. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy zawartość kubka i mieszamy, chwilkę gotujemy cały czas mieszając aż powstanie gęsta masa. Budyń studzimy.
Miękkie masło miksujemy na puszystą masę, po łyżce dodajemy budyń, miksujemy do całkowitego połączenia.
Masę wykładamy na herbatniki, przykrywamy kolejną warstwą ciastek.
Masa śmietankowa;
Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Łączymy ze śmietaną. Wykładamy na herbatniki.
Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach czekoladę.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)
Bardzo smaczne ciasto bez pieczenia, świetnie nadające się do porannej lub po...
Odsłon: 4009
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 2641
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 14396
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 2641
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 14396
Składniki
Blaszkę 25/38 cm wykładamy herbatnikami. Smarujemy masą krówkową i ponownie wykładamy herbatniki. Masa budyniowa; Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki mleka,doprowadzamy do wrzenia. Budyń oraz cukier wsypujemy do kubka i zalewamy pozostałością mleka, dokładnie mieszamy. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy zawartość kubka i mieszamy, chwilkę gotujemy cały czas mieszając aż powstanie gęsta masa. Budyń studzimy. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę, po łyżce dodajemy budyń, miksujemy do całkowitego połączenia. Masę wykładamy na herbatniki, przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Masa śmietankowa; Śmietanę ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Łączymy ze śmietaną. Wykładamy na herbatniki. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach czekoladę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka z nasionami lnu
Desery
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Desery
Tęczowe ciasto bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z frużeliną truskawkową
Ciasteczka z nasionami lnu
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza s...
Odsłon: 105
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Meryl Streep to amerykańska aktorka, która rozkochała w sobie cały świat. Zna...
Odsłon: 116