Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po cieście jogurtowym to kolejna szybka propozycja na weekend. Robiłam je pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Zamiast truskawek można dodać każde owoce. Polecam Wam z całego serca!!!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10753
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2451
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10753
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2451
Składniki
Wykonanie kruszonki: Z 12 łyżek mąki, 6 łyżek masła, 3 łyżek cukru i 3-4 łyżeczek cukru waniliowego (domowego) zrobić kruszonkę, zagniatać składniki do powstania grudek.
Wykonanie ciasta (z pozostałych składników): Jajka utrzeć z cukrem, następnie dodać mleko i olej. Na końcu wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszać. Gotową masę przelać na blachę wyłożoną pergaminem, ułożyć na niej umyte, osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, posypać kruszonką. Piec w 170 stopniach do tzw. "suchego patyczka" (ok. 50 minut). Posypać cukrem pudrem. Pycha!!!