Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po cieście jogurtowym to kolejna szybka propozycja na weekend. Robiłam je pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Zamiast truskawek można dodać każde owoce. Polecam Wam z całego serca!!!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12739
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1445
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13942
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5810
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12739
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1445
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13942
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5810
Składniki
Wykonanie kruszonki: Z 12 łyżek mąki, 6 łyżek masła, 3 łyżek cukru i 3-4 łyżeczek cukru waniliowego (domowego) zrobić kruszonkę, zagniatać składniki do powstania grudek.
Wykonanie ciasta (z pozostałych składników): Jajka utrzeć z cukrem, następnie dodać mleko i olej. Na końcu wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszać. Gotową masę przelać na blachę wyłożoną pergaminem, ułożyć na niej umyte, osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, posypać kruszonką. Piec w 170 stopniach do tzw. "suchego patyczka" (ok. 50 minut). Posypać cukrem pudrem. Pycha!!!