Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
eksperyment, wyszedł całkiem smaczny.
Biszkopt:
Zółtka ucieramy z cukrem dopóki cukier się nie rozpusci (nie będzie wyczuwalny). Do tego dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy nadal. Białaka ubijamy na sztywną pianę i najpierw dodajemy 2 łyzki do masy zółtkowej energicznie mieszając (spowoduje to łatwiejsze wymieszanie wiekszej ilosci białek). Dodajemy resztę białek tym razem juz delikatnie mieszamy tylko do połączenia. Pieczemy 170 ok. 20 min.
Porcja z przepisu na duzą prostokątną blachę,
Masa 1
Zamiast mleka budynie gotujemy na soku ananasowym. Możemy uzyć tego z puszki, ale to zaledwie szklanka więc i tak trzeba dodać z kartonu. Budynie gotujemy2 ale ilość płynu dajemy jak na 1.
Po wystygnieciu miksujemy z zimnym masłem. Ewentualnie dosładzamy.
Masa 2
Karpatkę lub budyń gotujemy wg. przepisu jednak zmniejszamy trochę ilość mleka by krem był bardziej gęsty. Po wystygnięciu miksujemy z masłem i dodajemy wiórki. Musi ich być naprawdę dużo, by krem był mocno kokosowy.
Biszkopt kroimy na pół. spód nasączamy sokiem ananosowym. Smarujemy masą1 i układamy kawałki ananasa lekko wciskamy w krem. Kładziemy 2 biszkopti nasączamy i smarujemy masą 2 dodatkowo obficie supiemy wiórki i delikatnie je wciskamy. Ciasto musi postać min. noc w lodówce.
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 76
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 295
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6187
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 76
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 295
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6187
Składniki
Biszkopt: Zółtka ucieramy z cukrem dopóki cukier się nie rozpusci (nie będzie wyczuwalny). Do tego dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy nadal. Białaka ubijamy na sztywną pianę i najpierw dodajemy 2 łyzki do masy zółtkowej energicznie mieszając (spowoduje to łatwiejsze wymieszanie wiekszej ilosci białek). Dodajemy resztę białek tym razem juz delikatnie mieszamy tylko do połączenia. Pieczemy 170 ok. 20 min. Porcja z przepisu na duzą prostokątną blachę, Masa 1 Zamiast mleka budynie gotujemy na soku ananasowym. Możemy uzyć tego z puszki, ale to zaledwie szklanka więc i tak trzeba dodać z kartonu. Budynie gotujemy2 ale ilość płynu dajemy jak na 1. Po wystygnieciu miksujemy z zimnym masłem. Ewentualnie dosładzamy. Masa 2 Karpatkę lub budyń gotujemy wg. przepisu jednak zmniejszamy trochę ilość mleka by krem był bardziej gęsty. Po wystygnięciu miksujemy z masłem i dodajemy wiórki. Musi ich być naprawdę dużo, by krem był mocno kokosowy. Biszkopt kroimy na pół. spód nasączamy sokiem ananosowym. Smarujemy masą1 i układamy kawałki ananasa lekko wciskamy w krem. Kładziemy 2 biszkopti nasączamy i smarujemy masą 2 dodatkowo obficie supiemy wiórki i delikatnie je wciskamy. Ciasto musi postać min. noc w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Mini deserki malinowo-czekoladowe
Desery
Ciasto Jagodowe Mango bez pieczenia
Desery
Kulki bananowe w 10 minut ( 3 składniki )
Desery
Placek z czereśniami
Mini deserki malinowo-czekoladowe
Mini deserki malinowo-czekoladowe idealnie nadają się na przyjęcia, zarówno ś...
Odsłon: 22
Ciasto Jagodowe Mango bez pieczenia
Ciasto Jagodowe z mango to rewelacyjnie pyszne ciasto bez pieczenia. Na biszk...
Odsłon: 76