Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
eksperyment, wyszedł całkiem smaczny.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 21312
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1054
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4372
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1097
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1273
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4294
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 21312
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1054
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4372
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1097
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1273
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4294
Składniki
Biszkopt: Zółtka ucieramy z cukrem dopóki cukier się nie rozpusci (nie będzie wyczuwalny). Do tego dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy nadal. Białaka ubijamy na sztywną pianę i najpierw dodajemy 2 łyzki do masy zółtkowej energicznie mieszając (spowoduje to łatwiejsze wymieszanie wiekszej ilosci białek). Dodajemy resztę białek tym razem juz delikatnie mieszamy tylko do połączenia. Pieczemy 170 ok. 20 min. Porcja z przepisu na duzą prostokątną blachę, Masa 1 Zamiast mleka budynie gotujemy na soku ananasowym. Możemy uzyć tego z puszki, ale to zaledwie szklanka więc i tak trzeba dodać z kartonu. Budynie gotujemy2 ale ilość płynu dajemy jak na 1. Po wystygnieciu miksujemy z zimnym masłem. Ewentualnie dosładzamy. Masa 2 Karpatkę lub budyń gotujemy wg. przepisu jednak zmniejszamy trochę ilość mleka by krem był bardziej gęsty. Po wystygnięciu miksujemy z masłem i dodajemy wiórki. Musi ich być naprawdę dużo, by krem był mocno kokosowy. Biszkopt kroimy na pół. spód nasączamy sokiem ananosowym. Smarujemy masą1 i układamy kawałki ananasa lekko wciskamy w krem. Kładziemy 2 biszkopti nasączamy i smarujemy masą 2 dodatkowo obficie supiemy wiórki i delikatnie je wciskamy. Ciasto musi postać min. noc w lodówce.