Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne ciasto do kawy lub herbaty. Można dodać dwie łyżki wódki, wtedy ciasto będzie bardziej wilgotne.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2669
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1117
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2669
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1117
Składniki
Margarynę stopić z mlekiem, kakao i cukrem. Kiedy przestygnie zmiksować z żółtkami i odłożyć kilka łyżek na polewę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek.
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto posmarować polewą i posypać wiórkami kokosowymi lub posypać cukrem pudrem.