Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne ciasto do kawy lub herbaty. Można dodać dwie łyżki wódki, wtedy ciasto będzie bardziej wilgotne.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 968
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2852
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 968
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2852
Składniki
Margarynę stopić z mlekiem, kakao i cukrem. Kiedy przestygnie zmiksować z żółtkami i odłożyć kilka łyżek na polewę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek.
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto posmarować polewą i posypać wiórkami kokosowymi lub posypać cukrem pudrem.