Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne ciasto do kawy lub herbaty. Można dodać dwie łyżki wódki, wtedy ciasto będzie bardziej wilgotne.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3972
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3972
Składniki
Margarynę stopić z mlekiem, kakao i cukrem. Kiedy przestygnie zmiksować z żółtkami i odłożyć kilka łyżek na polewę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek.
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto posmarować polewą i posypać wiórkami kokosowymi lub posypać cukrem pudrem.