Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na lato ciasto przypominające arbuz.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 820
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8196
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13061
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 395
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 134
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2253
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 820
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8196
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13061
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 395
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 134
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2253
Składniki
Blendujemy szpinak z dodatkiem oleju. Do miski dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Osobno warto ubić jajka z cukrem, dzięki czemu ciasto będzie puszystsze. Łączymy masę szpinakową, mąkę i ubite jaja.
Piekarnik nastawiam na 160 C i piękne ciasto ok. 40 minut.
W 450 ml wody rozpuszczam galaretkę truskawkową. I pozostawiam aż zacznie tężeć.
W misce umieszczam mascarpone i śmietankę. Dodaję cukier wanilinowy. Układam na upieczonym spodzie. Dekorujemy czekoladą i zalewamy galaretką. Odstawiamy do stężenia do lodówki.