Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na lato ciasto przypominające arbuz.
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 137
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 36
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 142
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 535
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4928
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 137
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 36
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 142
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 535
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4928
Składniki
Blendujemy szpinak z dodatkiem oleju. Do miski dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Osobno warto ubić jajka z cukrem, dzięki czemu ciasto będzie puszystsze. Łączymy masę szpinakową, mąkę i ubite jaja.
Piekarnik nastawiam na 160 C i piękne ciasto ok. 40 minut.
W 450 ml wody rozpuszczam galaretkę truskawkową. I pozostawiam aż zacznie tężeć.
W misce umieszczam mascarpone i śmietankę. Dodaję cukier wanilinowy. Układam na upieczonym spodzie. Dekorujemy czekoladą i zalewamy galaretką. Odstawiamy do stężenia do lodówki.