Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na lato ciasto przypominające arbuz.
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 50802
Aromatyczne, pełne smaku, delikatne w środku z pięknie podpieczoną, chrupiącą...
Odsłon: 472
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delik...
Odsłon: 73
To lekki i pyszny deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do...
Odsłon: 106
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybki...
Odsłon: 72
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąs...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 50802
Aromatyczne, pełne smaku, delikatne w środku z pięknie podpieczoną, chrupiącą...
Odsłon: 472
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delik...
Odsłon: 73
To lekki i pyszny deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do...
Odsłon: 106
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybki...
Odsłon: 72
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąs...
Odsłon: 137
Składniki
Blendujemy szpinak z dodatkiem oleju. Do miski dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Osobno warto ubić jajka z cukrem, dzięki czemu ciasto będzie puszystsze. Łączymy masę szpinakową, mąkę i ubite jaja.
Piekarnik nastawiam na 160 C i piękne ciasto ok. 40 minut.
W 450 ml wody rozpuszczam galaretkę truskawkową. I pozostawiam aż zacznie tężeć.
W misce umieszczam mascarpone i śmietankę. Dodaję cukier wanilinowy. Układam na upieczonym spodzie. Dekorujemy czekoladą i zalewamy galaretką. Odstawiamy do stężenia do lodówki.