Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na lato ciasto przypominające arbuz.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 245
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 217
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 245
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 217
Składniki
Blendujemy szpinak z dodatkiem oleju. Do miski dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Osobno warto ubić jajka z cukrem, dzięki czemu ciasto będzie puszystsze. Łączymy masę szpinakową, mąkę i ubite jaja.
Piekarnik nastawiam na 160 C i piękne ciasto ok. 40 minut.
W 450 ml wody rozpuszczam galaretkę truskawkową. I pozostawiam aż zacznie tężeć.
W misce umieszczam mascarpone i śmietankę. Dodaję cukier wanilinowy. Układam na upieczonym spodzie. Dekorujemy czekoladą i zalewamy galaretką. Odstawiamy do stężenia do lodówki.