Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe, słodkie najlepsze z najlepszych ciast!
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 383
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 287
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 525
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3445
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 383
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 287
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 525
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3445
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Krem budyniowy: Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z kremem. Śliwki moczone w alkoholu kroimy drobno i mieszamy z kremem.
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy rodzynki, pokruszone wafelki, kokos, czekoladę i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy do 25 minut w 180 stopniach. Masa krówkowa: Cukierki krówki rozpuszczamy w mleku tak aby uzyskać odpowiednią konsystencję, nie za rzadką i nie za gęsta.
Masa mascarpone: Mascarpone ubijamy mikserem wlewamy mleczko ubijamy chwilę i wsypujemy śnieżkę. Miksujemy. Krem żółty: Cukier, wodę i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy z mlekiem w proszku . Przełożenie: Biszkopt- krem żółty- beza- krem budyniowy- krakersy- masa krówkowa- krakersy- masa krówkowa- masa mascarpone- dekorujemy wiórkami czekolady
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 125
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 2378