Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bananowe bez miksera/mieszane łyżką

Ciasto bananowe bez miksera/mieszane łyżką

Autor:

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 597

Dodano:

Odsłon: 7263

Szybkie ciasto bananowe ,które robimy w 5 minut a pieczemy 40 minut. Jest lekko wilgotne w środku, idealne do porannej kawy lub cappuccino. Zaletą tego ciasta jest to ,że wszystkie składniki lądują w misce, mieszamy łyżką wrzucamy pokrojonego banana i GOTOWE. KAŻDY Z NIM SOBIE PORADZI NAWET 8 LETNIE DZIECKO Pod przepisem znajdziesz link do filmiku, serdecznie zapraszam do obejrzenia.

Składniki

  • mąka pszenna 50 dag
  • mleko 250 ml
  • cukier 17 dag
  • jajko 1
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • olej rzepakowy 175 ml
  • banan dojrzały 1
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto bananowe bez miksera/mieszane łyżką

Przygotowanie

  1. Przed rozpoczęciem robienia ciasta, należy włączyć piekarnik i nagrzać do temperatury 180 stopni.

    Wszystkie składniki wsypujemy i wlewamy do dużej miski. Mieszamy łyżką kilka minut ,aż składniki się połączą ,potem dodajemy pokrojony banan w plasterki. Wszystko teraz zamieszamy łyżką ,aby banan się połączył z ciastem.

  2. Gotowe ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni z funkcją góra ,dół na drugiej półce od dołu.PIECZEMY 40 MINUT.
    UWAGA
    Każdy piekarnik inaczej piecze,więc pieczemy do suchego patyczka.
    Zapraszam serdecznie do obejrzenia krótkiego filmu.

    Buon appetito!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń