Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bananowe, czy chlebek bananowy. Jak zwał, tak zwał. Ważne, że smakuje. Dodatkowo robi się je łatwo i szybko. Kiedy zalegają w domu dojrzałe banany, takie ciasto jest idealnym rozwiązaniem. Fajnie sprawdzi się na słodkie śniadanie, posmarowane kremem czekoladowym, lub domową konfiturą. Wierzch ciasta posypany jest posiekaną czekoladą i orzechami i to jest strzał w dziesiątkę. Dzięki temu ciasto smakuje obłędnie.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Dodać jajka i olej. Wszystko zblendować na gładką masę. Następnie dodać cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Czekoladę i orzechy posiekać nożem. Posypać wierzch ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 50-55 minut.