Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuchom :)
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47786
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165639
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 414
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47786
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165639
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 414
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
4 banany miksujemy. Pozostałe odkładamy do dekoracji. Keksówkę wykładamy folią spożywczą i na dnie układamy biszkopty. Biały ser miksujemy z cukrem i łączymy z masą bananową.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Ok. 2/3 wlewamy do masy bananowej. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Najlepiej przelać najpierw niewielką ilość i dać do lodówki, aby masa stężała i dopiero wlać resztę. W ten sposób biszkopty pozostaną na dnie :)
Na stężona masę poukładać plasterki bananów i zlać pozostałą galaretką. Schować do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem ciasto wyjąć z keksówki i "odczepić' folię. Smacznego!