Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jego skład wchodzą trzy rodzaje orzechów. Jest smaczne :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1572
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 306
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1572
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 306
Składniki
spód, przygotowanie; Daktyle należy dzień wcześniej zalać szklanką wody. Na drugi dzień wodę odlać i nożem zmiażdżyć daktyle. Dodać drobno posiekane orzechy włoskie. Masę wyłożyć na dno blachy. Umieścić w lodówce. Jasna masa przygotowanie; Śmietankę zmiksować na sztywno. Dodać cukier i serek mascarpone. Z powstałej masy odłożyć trzy łyżki, ponieważ będziemy potrzebowali jej do masy różowej. Wtedy dopiero dodajemy zmielone orzechy laskowe. Masę wykładamy na część daktylową. Masa rózowa przygotowanie; Maliny i jeżyny przecieramy przes sitko, aby pozbyć się pestek. Wlewamy zimną galaretkę, odłożone trzy łyżki białej masy, oraz drobno posiekane nerkowce. Mase różową wylewamy na jasną. Dekorujemy malinami. Ciasto umieszczamy w lodówce na dwie godziny. Tortownica o śr. 24 cm, wyłożona w całości papierem do pieczenia.