Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia przygotowane na 1 maja. Ciasto na spodzie z podłużnych biszkoptów , masy serowej , herbatników , masy śmietankowej z mascarpone i malinowej galaretki. Ciasto bardzo smaczne. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, łyżka drewniana, garnek,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Składniki
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu , wystudzić do całkowitego stężenia, następnie posiekać nożem na małe kryształki. Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka odłożyć do lodówki. Do miski włożyć żółtka, cukier , masło i zmiksować na puszystą masę. Miksując dodawać twaróg z wiaderka ( można dodać jakiś aromat lub sok z cytryny). Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie , następnie dodać do podgrzanego mleka i wymieszać. Całość połączyć z masą serową i na koniec do masy wmieszać drewnianą łyżką ubite białka z lodówki. Blaszkę o wymiarach 25x35 cm. wyłożyć papierem do pieczenia , spód wyłożyć podłużnymi biszkoptami, biszkopty nasączyć rozpuszczalną kawą. Na nasączone biszkopty wyłożyć masę serową , nałożyć warstwę herbatników , delikatnie docisnąć je do masy. Włożyć do lodówki na ok. 15 - 20 minut. Warstwa śmietankowa; Śmietankę 30% ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. następnie połączyć z serkiem mascarpone. Masę śmietankową z mascarpone wyłożyć na ciasto czyli na herbatniki i rozłożyć posiekaną galaretkę malinową. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie jest gotowe. Smacznego
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto w przekroju.