Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia przygotowane na 1 maja. Ciasto na spodzie z podłużnych biszkoptów , masy serowej , herbatników , masy śmietankowej z mascarpone i malinowej galaretki. Ciasto bardzo smaczne. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, łyżka drewniana, garnek,
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22818
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 745
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22818
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 745
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu , wystudzić do całkowitego stężenia, następnie posiekać nożem na małe kryształki. Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka odłożyć do lodówki. Do miski włożyć żółtka, cukier , masło i zmiksować na puszystą masę. Miksując dodawać twaróg z wiaderka ( można dodać jakiś aromat lub sok z cytryny). Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie , następnie dodać do podgrzanego mleka i wymieszać. Całość połączyć z masą serową i na koniec do masy wmieszać drewnianą łyżką ubite białka z lodówki. Blaszkę o wymiarach 25x35 cm. wyłożyć papierem do pieczenia , spód wyłożyć podłużnymi biszkoptami, biszkopty nasączyć rozpuszczalną kawą. Na nasączone biszkopty wyłożyć masę serową , nałożyć warstwę herbatników , delikatnie docisnąć je do masy. Włożyć do lodówki na ok. 15 - 20 minut. Warstwa śmietankowa; Śmietankę 30% ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. następnie połączyć z serkiem mascarpone. Masę śmietankową z mascarpone wyłożyć na ciasto czyli na herbatniki i rozłożyć posiekaną galaretkę malinową. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie jest gotowe. Smacznego
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto w przekroju.