Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania ciasta nie potrzebujemy miksera - wystarczy łyżka. Ciasta nie wymagające dużego nakładu pracy to moja specjalność :) To ciasto jest świetne na co dzień ale i od święta. Zawiera dużo bakalii i jabłek – dla mnie idealne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2416
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4570
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1653
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2416
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4570
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1653
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Składniki
Wszystkie składniki (za wyjątkiem jabłek) mieszamy łyżką w dużej misce (składników jest sporo więc miska lub garnek musi być duża). Jabłka obieramy i kroimy w kostkę - dodajemy do masy i całość jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ciasto jest bardzo "tępe" ale nie przejmujcie się, wszystko się wyrówna podczas pieczenia - dlatego ważne by wszystko razem dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto odstawiamy na 20 minut, a w tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto wykładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 45 minut (do suchego patyczka). Posypujemy cukrem pudrem.