Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla poprawy humoru często sięgamy po czekoladę, ja proponuję czekoladę utopioną w masie, zmieszanej z miodowymi kuleczkami a całe ciasto przykryte śnieżną powłoką .
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15337
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5634
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9070
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17672
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15337
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5634
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9070
Składniki
1. Masło rozpuszczamy.
2. 1 opakowanie herbatników kruszymy drobno.
3. Mieszamy z rozpuszczonym masłem.
4. Rozkładamy na dnie tortownicy.
5. Białą czekoladę również rozpuszczamy i studzimy.
6. Ubijamy mikserem jedną śmietanę.
7. Dodajemy serek mascarpone.
8. Na koniec wlewamy czekoladę, jeszcze chwilę miksujemy.
9. Do gotowej masy wsypujemy płatki, delikatnie mieszamy.
10. Wykładamy na herbatniki.
11. Masę posypujemy pozostałymi ciastkami.
12. Do naczynia wlewamy mleko.
13. Miksujemy ze śnieżkami.
14. Dodajemy śmietanę.
15. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i wlewamy do masy.
16. Masę wykładamy na ciastka.
17. Dekorujemy płatkami i startą ciemną czekoladą. 18. Ciasto gotowe. 19. Smacznego.