Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla poprawy humoru często sięgamy po czekoladę, ja proponuję czekoladę utopioną w masie, zmieszanej z miodowymi kuleczkami a całe ciasto przykryte śnieżną powłoką .
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4912
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9651
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1436
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4912
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9651
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1436
Składniki
1. Masło rozpuszczamy.
2. 1 opakowanie herbatników kruszymy drobno.
3. Mieszamy z rozpuszczonym masłem.
4. Rozkładamy na dnie tortownicy.
5. Białą czekoladę również rozpuszczamy i studzimy.
6. Ubijamy mikserem jedną śmietanę.
7. Dodajemy serek mascarpone.
8. Na koniec wlewamy czekoladę, jeszcze chwilę miksujemy.
9. Do gotowej masy wsypujemy płatki, delikatnie mieszamy.
10. Wykładamy na herbatniki.
11. Masę posypujemy pozostałymi ciastkami.
12. Do naczynia wlewamy mleko.
13. Miksujemy ze śnieżkami.
14. Dodajemy śmietanę.
15. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i wlewamy do masy.
16. Masę wykładamy na ciastka.
17. Dekorujemy płatkami i startą ciemną czekoladą. 18. Ciasto gotowe. 19. Smacznego.