Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla poprawy humoru często sięgamy po czekoladę, ja proponuję czekoladę utopioną w masie, zmieszanej z miodowymi kuleczkami a całe ciasto przykryte śnieżną powłoką .
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 788
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425089
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10718
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 788
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425089
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10718
Składniki
1. Masło rozpuszczamy.
2. 1 opakowanie herbatników kruszymy drobno.
3. Mieszamy z rozpuszczonym masłem.
4. Rozkładamy na dnie tortownicy.
5. Białą czekoladę również rozpuszczamy i studzimy.
6. Ubijamy mikserem jedną śmietanę.
7. Dodajemy serek mascarpone.
8. Na koniec wlewamy czekoladę, jeszcze chwilę miksujemy.
9. Do gotowej masy wsypujemy płatki, delikatnie mieszamy.
10. Wykładamy na herbatniki.
11. Masę posypujemy pozostałymi ciastkami.
12. Do naczynia wlewamy mleko.
13. Miksujemy ze śnieżkami.
14. Dodajemy śmietanę.
15. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i wlewamy do masy.
16. Masę wykładamy na ciastka.
17. Dekorujemy płatkami i startą ciemną czekoladą. 18. Ciasto gotowe. 19. Smacznego.