Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mięciutkie, puszyste, lekko kwaskowate. Serdecznie polecam.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Ubić mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Powoli dosypywać cukier cały czas miksując. Dodawać po jednym żółtku. Gdy masa jajeczna będzie należycie ubita, wlać po łyżce olej i delikatnie wymieszać. Tak samo postąpić z przesianą z proszkiem do pieczenia mąką. Ciasto wylać na tortownicę wyłożona papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i wysypaną kaszką manną. Średnica tortownicy 24 cm. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.