Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto brzoskwiniowe

Ciasto brzoskwiniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1068 Ocena: 21935

Dodano:

Odsłon: 4823

Ciasto bez pieczenia,pyszne i delikatne jak puch,przepis mojego syna,polecam serdecznie:)

Składniki

  • Biszopt czekoladowy
  • 4 jajka,4 łyżi mąki tortowej,3 łyżki cukru,2 łyżki kakao ,1/2 łyżeczki pr.do pieczeniaa
  • masa czekoladowa
  • 1 masło 200g
  • 2 kopiate łyżki kakao
  • 3/4 szkl mleka
  • 2 łyżki cukru puru
  • puszka brzoskwiń
  • 500g serek homo
  • 2 galaretki brzoskwiniowe w 200ml wrzątku
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto brzoskwiniowe

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt czekoladowy.
    Wystudzić.

    Zrobić czekoladowy krem.
    Kakao roztrzepać w zimnym mleku , zagotować ,wystudzić.
    Masło utrzeć dodać po łyżce masy kakaowej i miksować.
    Dodać cukier puder ,zmiksować.

    Na krem czekoladowy ułożyć połówki brzoskwiń.
    Zrobić krem brzoskwiiowy.

  2. Śnieżkę ubić na sztywno ,dodać serek homo ,plus 2 galaretki rozpuszcone w 200ml wrzątku.Zostawić do lekkiego stężenia i wylać na warstwę czekoladowa.
    Posypać kakao,czekoladą czym uważacie .


    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 października Na pierwszy rzut oka widziałem, że musi to być ciacho "serniczkopodobne" ;)
Pysznie wygląda i wiesz, że nie powiem nic odkrywczego. Bez pieczenia biorę w ciemno :D
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń