Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na zdjęciu jeszcze się nie zsiadło, ale ciężko sie powstrzymać od spróbowania :)
Do 3 szklanek mąki dodajemy posiekane masło, 2 całe jajka, cukier puder, proszek i łyżkę śmietany. Zagniatamy ciasto szybko. Mogą być nawet widoczne kawałeczki masła. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dosypujemy mąki. Kulkę ciasta władamy do lodówki.
Obieramy jabłka, usuwamy gniazda i kroimy na 8.
Gotujemy budyń 3 torebki porcja mleka jak na 1,5.
Ciasto dzielimy na 2 części ( nierówne). wiekszą rozwałkowujemy (podsypując mąką) i układamy na dno blaszki. Nakłuwamy widelcem. Układamy ciastno jabłka po czym wylewamy gorący budyń. Rozwałkowujemy mniejszy kawałek i przykrywamy nasze ciasto, również nakłuwamy.
Całość pieczemy w 180 stopniach 0,5 godz.
Ciasto będzie dobre kiedy wystygnie i postoi w lodówce kilka godz. Wtedy budyń zwiąże i wszytko ładnie będzie się kroiło.
Jabłek nie posypujemy cynamonem wtedy uzyskamy fajny smak - inny od codziennej szarlotki.
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9974
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 581
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9974
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 581
Składniki
Do 3 szklanek mąki dodajemy posiekane masło, 2 całe jajka, cukier puder, proszek i łyżkę śmietany. Zagniatamy ciasto szybko. Mogą być nawet widoczne kawałeczki masła. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dosypujemy mąki. Kulkę ciasta władamy do lodówki. Obieramy jabłka, usuwamy gniazda i kroimy na 8. Gotujemy budyń 3 torebki porcja mleka jak na 1,5. Ciasto dzielimy na 2 części ( nierówne). wiekszą rozwałkowujemy (podsypując mąką) i układamy na dno blaszki. Nakłuwamy widelcem. Układamy ciastno jabłka po czym wylewamy gorący budyń. Rozwałkowujemy mniejszy kawałek i przykrywamy nasze ciasto, również nakłuwamy. Całość pieczemy w 180 stopniach 0,5 godz. Ciasto będzie dobre kiedy wystygnie i postoi w lodówce kilka godz. Wtedy budyń zwiąże i wszytko ładnie będzie się kroiło. Jabłek nie posypujemy cynamonem wtedy uzyskamy fajny smak - inny od codziennej szarlotki.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z kremem i truskawkami
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Ciasto z kremem i truskawkami
Robię te ciasto bardzo często ponieważ jest pyszne i proste w przygotowaniu....
Odsłon: 50
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 208