Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, smaczne ciasto.
Polecam.
Odsłon: 135
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 185
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 589
Polecam.
Odsłon: 135
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 185
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 589
Składniki
Przygotowujemy masę budyniową: 0,3 l mleka gotujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Kiedy mleko z cukrem zawrze, dodajemy roztwór z mleka i mąki, mieszamy aż zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodajemy żółtka, mieszamy. Odstawiamy budyń do ostygnięcia. Masło ucieramy mikserem, dodajemy po łyżce budyniu, cały czas ucierając.
Herbatnikami wyłożyć blachę. Wylać na nie masę budyniową, przykryć drugą warstwą herbatników, rozprowadzić na nich masę krówkową, przykryć kolejną warstwą herbatników. Przygotować masę : śmietankę ubić, dodać do niej śmietan-fix oraz cukier puder, jeszcze trochę ubijać, wyłożyć na herbatniki. Przyozdobić dowolnie. Ja pokruszyłam pozostałe herbatniki, wyłożyłam na ciasto i posypałam kakao.