Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, smaczne ciasto.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22916
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1868
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4836
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22916
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1868
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4836
Składniki
Przygotowujemy masę budyniową: 0,3 l mleka gotujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Kiedy mleko z cukrem zawrze, dodajemy roztwór z mleka i mąki, mieszamy aż zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodajemy żółtka, mieszamy. Odstawiamy budyń do ostygnięcia. Masło ucieramy mikserem, dodajemy po łyżce budyniu, cały czas ucierając.
Herbatnikami wyłożyć blachę. Wylać na nie masę budyniową, przykryć drugą warstwą herbatników, rozprowadzić na nich masę krówkową, przykryć kolejną warstwą herbatników. Przygotować masę : śmietankę ubić, dodać do niej śmietan-fix oraz cukier puder, jeszcze trochę ubijać, wyłożyć na herbatniki. Przyozdobić dowolnie. Ja pokruszyłam pozostałe herbatniki, wyłożyłam na ciasto i posypałam kakao.