Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, smaczne ciasto.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8627
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7187
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4912
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327819
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8627
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7187
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4912
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327819
Składniki
Przygotowujemy masę budyniową: 0,3 l mleka gotujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Kiedy mleko z cukrem zawrze, dodajemy roztwór z mleka i mąki, mieszamy aż zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodajemy żółtka, mieszamy. Odstawiamy budyń do ostygnięcia. Masło ucieramy mikserem, dodajemy po łyżce budyniu, cały czas ucierając.
Herbatnikami wyłożyć blachę. Wylać na nie masę budyniową, przykryć drugą warstwą herbatników, rozprowadzić na nich masę krówkową, przykryć kolejną warstwą herbatników. Przygotować masę : śmietankę ubić, dodać do niej śmietan-fix oraz cukier puder, jeszcze trochę ubijać, wyłożyć na herbatniki. Przyozdobić dowolnie. Ja pokruszyłam pozostałe herbatniki, wyłożyłam na ciasto i posypałam kakao.