Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, smaczne ciasto.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1157
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 96
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1157
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 96
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Składniki
Przygotowujemy masę budyniową: 0,3 l mleka gotujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Kiedy mleko z cukrem zawrze, dodajemy roztwór z mleka i mąki, mieszamy aż zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodajemy żółtka, mieszamy. Odstawiamy budyń do ostygnięcia. Masło ucieramy mikserem, dodajemy po łyżce budyniu, cały czas ucierając.
Herbatnikami wyłożyć blachę. Wylać na nie masę budyniową, przykryć drugą warstwą herbatników, rozprowadzić na nich masę krówkową, przykryć kolejną warstwą herbatników. Przygotować masę : śmietankę ubić, dodać do niej śmietan-fix oraz cukier puder, jeszcze trochę ubijać, wyłożyć na herbatniki. Przyozdobić dowolnie. Ja pokruszyłam pozostałe herbatniki, wyłożyłam na ciasto i posypałam kakao.