Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zrobicie raz i na pewno będziecie powtarzać.Jest delikatne i wyjątkowo smaczne:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424831
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10655
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4756
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424831
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10655
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4756
Składniki
Spód blaszki 24/35 cm wyłożyć biszkoptami. Ugotować budyń, w 800ml mleka ,dodać cukier jeśli był bez cukru,dodać łyżkę kakao. Do gorącego dać masło i zmiksować do jego rozpuszczenia .
Do kremu dodać połowę borówek i wyłożyć na biszkopty.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem,dodać mascarpone ,sok z cytryny i zmiksować. Dodać jeżyny część malin lekko wymieszać. Na kremie czekoladowym ułożyć biszkopty i na wierzch dać krem z mascarpone z owocami.
Śnieżki ubić z zimnym mlekiem na sztywno. Rozsmarować na mascarpone i udekorować owocami. Schłodzić najlepiej przez całą noc.
Smacznego życzę!