Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zrobicie raz i na pewno będziecie powtarzać.Jest delikatne i wyjątkowo smaczne:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 649
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1369
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458359
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1625
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2363
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 649
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1369
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458359
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1625
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2363
Składniki
Spód blaszki 24/35 cm wyłożyć biszkoptami. Ugotować budyń, w 800ml mleka ,dodać cukier jeśli był bez cukru,dodać łyżkę kakao. Do gorącego dać masło i zmiksować do jego rozpuszczenia .
Do kremu dodać połowę borówek i wyłożyć na biszkopty.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem,dodać mascarpone ,sok z cytryny i zmiksować. Dodać jeżyny część malin lekko wymieszać. Na kremie czekoladowym ułożyć biszkopty i na wierzch dać krem z mascarpone z owocami.
Śnieżki ubić z zimnym mlekiem na sztywno. Rozsmarować na mascarpone i udekorować owocami. Schłodzić najlepiej przez całą noc.
Smacznego życzę!