Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne i rozpływające się w ustach pianki serowe ,z dodatkiem delicji oraz ananasa.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 874
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12674
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 874
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12674
Składniki
Jajka ,białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywno stopniowo dodając cukier.Mąkę ,proszek do pieczenia wymieszać.Żółtka ubić.Wszystkie składniki dokładnie ,lekko wymieszać.Blaszkę do pieczenia 24x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Przygotowane ciasto wyłożyć do blaszki ,wstawić do piekarnika i piec 20 min lub do suchego patyczka.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody.Gdy zaczną tęzeć ,ubić na sztywno jedną śmietankę ,stopniowo dodając serek oraz galaretkę.Wyłożyć na ostudzone ciasto.Na masie serowej ułożyć delicje.
Galaretki wiśniowe rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody.Gdy zaczną tężeć ubić śmietankę stopniowo dodając serek mascarpone oraz galaretkę.Wyłożyć na ciasto.Ananasy osączyć z soku i ułożyć na masę serową.Żurawinę przelać gorącą wodą i ułożyć w ananasa jak również obok.Schłodzić przez 3 godz.