Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i mega kawowe ciasto. Lubicie cappuccino? Jeśli tak to na pewno Wam zasmakuje :) Delikatny biszkopt przełożony kremem cappuccino na bazie śmietany kremówki. Udekorowany polewą czekoladową. Rewelacja! Koniecznie wypróbujcie przepis.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1481
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1331
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1015
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1481
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1331
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1015
Składniki
Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy wymieszane z wodą żółtka. Następnie dodajemy mąkę, kawę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na pół i pieczemy w dwóch oddzielnych foremkach (25x35cm) przez 20-30 min. w temp. 180-200 st. C. Po upieczeniu każdy placek przekrawamy na pół, tak żeby otrzymać 4 równe blaty.
Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy,aby ostygła i zaczęła tężeć. Ubijamy schłodzoną kremówkę ze Śnieżką na sztywno. Dodajemy cukier i tężejącą galaretkę.
Blaty ciasta nasączamy przygotowaną wcześniej i ostudzoną kawą cappuccino (1 szklanka gorącej wody i 2 łyżeczki kawy), a następnie przekładamy kremem.
Dekorujemy polewą czekoladową.