Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto o smaku kawy cappuccino.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 672
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1446
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458697
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1734
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 672
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1446
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458697
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1734
Składniki
Ciasto: Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę, a następnie wsyp cukier i ubijaj do momentu aż białka zmienią swoją konsystencję na kremową.
Nie przerywając ubijania dodaj żółtka roztrzepane z wodą. Wszystko razem dokładnie wymiksuj. Obydwa rodzaje mąki, cappuccino i proszek do pieczenia przesiej do masy jajecznej.
Wszystko razem delikatnie wymieszaj. Ciasto wylej na wysmarowaną masłem dużą brytfannę. Piec w piekarniku o temp. 180'C przez około 15-20 minut, przed całkowitym wyciągnięciem sprawdź suchą wykałaczką ciasto, wbijając ją do środka ciasta , jeżeli jest sucha możesz wyciągnąć ciasto. Po ostygnięciu przetnij biszkopt wzdłuż na pół, tak aby powstały dwa równe biszkopty.
Masa: Zagotuj wodę i rozpuść w niej galaretkę, odstaw do ostygnięcia pamiętają o tym aby nie zgęstniała na sztywno. W misce ubij śmietanę na sztywno. Cały czas ubijając dodaj tężejącą galaretkę i cappuccino. Wszystko dokładnie wymieszaj tak aby powstała kremowa masa.
Gotową masą przełóż biszkopty zostawiając 2-3 łyżki masy. Odłożoną masą posmaruj wierzch ciasta i całą powierzchnię posyp cappuccino w proszku, a widelcem porób ślaczki według uznania.
Smacznego !!!