Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrób to ciasto, a na pewno nie pożałujesz :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 916
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1046
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2093
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 916
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1046
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2093
Składniki
Składniki na ciasto do formy o średnicy 16 cm ; Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać żółtka i roztopioną zimną czekoladę. Wymieszać. Białka ubić na sztywno. Mąkę przesiać i dodawać do masy czekoladowej, mieszać mikserem. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie połączyć z pozostałymi składnikami szpatułką. Piec około 50 minut w 170* Żelatynę zalać łyżką zimnej wody. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dolać wrzątek około 50 ml. i od razu połączyć z jogurtem. Gdy masa będzie zastygała wylać na zimne ciasto i posypać borówkami.