Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do kawki. Łatwe i szybkie w wykonaniu.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Czekoladę gorzką drobno pokroić. Do miski wsypać suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, cukier, kakao i gorzka czekolada). Dobrze wymieszać.
Mleko wymieszać z olejem i dodać do suchych składników. Wymieszać, aż powstanie jednolita gładka masa.
Ciasto przelać do formy (30x25 cm) wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 45 minut.
Po upieczeniu na ciepłe ciasto zetrzeć czekoladę mleczną. SMACZNEGO!