Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe.

Ciasto czekoladowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 2536

Dodano:

Odsłon: 22250

Pyszne ciasto do kawki. Łatwe i szybkie w wykonaniu.

Składniki

  • -Mąka pszenna - 500 g
  • -Czekolada gorzka - 100 g
  • -Mleko - 2 szklanki
  • -Cukier - 0,5 szklanki
  • -Olej rzepakowy - 0,5 szklanki
  • -Kakao decomoreno - 4 łyżki
  • -Proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • -Czekolada mleczna - 2 paski
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę gorzką drobno pokroić.
    Do miski wsypać suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, cukier, kakao i gorzka czekolada).
    Dobrze wymieszać.

  2. Mleko wymieszać z olejem i dodać do suchych składników.
    Wymieszać, aż powstanie jednolita gładka masa.

  3. Ciasto przelać do formy (30x25 cm) wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia.

  4. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 45 minut.

  5. Po upieczeniu na ciepłe ciasto zetrzeć czekoladę mleczną.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń