Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super czekoladowe ciasto z kawałkami czekolady, niezwykle aromatyczne i prosta w przygotowaniu.
forma do pieczenia 10 x 25 cm
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 155
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20769
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 155
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20769
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Składniki
Margarynę lub masło rozpuścić w rondelku. 1/2 czekolady pokroić na drobno. Jajka białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać mąkę , margarynę, proszek do pieczenia oraz kakao i ucierać około 4 minut. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasto razem z pokrojoną czekoladą, delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia 10 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować , wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 40 - 50 minut.
Wystudzić , przekroić na połowę, posmarować konfiturą malinową.
Przykryć drugą połową ciasta. Pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi.