Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto banalne w wykonaniu ale niebanalne w smaku. Polecam każdemu. Robi ono furorę wśród znajomych ale i nie tylko.
gdy zostaną nam białka po faworkach można zrobić takie oto ciasto :))
Odsłon: 40659
Szybkie, kruchutkie i bardzo smaczne ciasto., które piekę z sezonowymi owocam...
Odsłon: 23254
Chciałbym wam zaprezentować sałatkę śledziową z dodatkami mającymi korzystny...
Odsłon: 4434
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 159
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 101
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 42
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 978
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 159
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 101
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 42
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 978
Składniki
Podstawę tortownicy o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, natomiast boki smarujemy niewielką ilością masła.
W małym rondelku, rozpuszczamy masło (na małym ogniu aby uniknąć przypalenia), po czym dodajemy połamaną na kosteczki czekoladę. Po rozpuszczeniu czekolady i uzyskaniu jednolitej masy, odstawiamy naczynie z ognia i dodajemy mleko. Mieszamy do momentu połączenia się składników.
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, do uzyskania puszystej konsystencji (po około 5 min.). Do tak powstałej masy, stopniowo dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy na małych obrotach. Po połączeniu się składników, do masy dodajemy wcześniej roztopioną czekoladę. Miksujemy do połączenia się składników.
Wylewamy masę do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni. Nastawiamy minutnik na 25-30 minut. Jeżeli dysponujemy tortownicą o mniejszej średnicy, wówczas ciasto będzie się piec dłużej. W przypadku tortownicy o większych wymiarach, ciasto będzie potrzebowało do upieczenia mniej czasu. Polecam zrobić test patyczka, tj. po około 20-25 minutach włożyć w środek ciasta patyczek. Jeżeli wyciągnąwszy będzie czysty, wówczas można wyłączyć piekarnik.
Przepisy Desery
Desery
Oszczędne ciasto
Desery
Ciasto na upalnie dni
Desery
Pierogi z truskawkami
Desery
Ciasto Shrek
Oszczędne ciasto
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 73
Ciasto na upalnie dni
Letnie słodkości są zazwyczaj lekkie i pełne owoców. Dlatego na upalne dni pr...
Odsłon: 241