Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe - Wuzetka
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 537
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 643
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 162
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 537
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 643
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 162
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na pianę, dodać cukier. Dodawać po jednym żółtku. Sypkie produkty wymieszać ze sobą i dodawać po łyżce do masy jajecznej. Spód blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć biszkopt. Piec ok. 30 min w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekroić na 2 części. Przygotować bitą śmietanę: Fixy wymieszać z cukrem pudrem. Śmietanę ubić na sztywno. W połowie ubijania dodać cukier puder z fixem. Poncz: Składniki ponczu połączyć ze sobą. Blat biszkopta nasączyć połową porcji ponczu. Wyłożyć 3/4 części bitej śmietany. Przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć i posmarować resztą śmietany. Zetrzeć na wierzch czekoladę. Schłodzić w lodówce,