Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe - Wuzetka
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118135
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8422
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2157
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118135
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8422
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2157
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na pianę, dodać cukier. Dodawać po jednym żółtku. Sypkie produkty wymieszać ze sobą i dodawać po łyżce do masy jajecznej. Spód blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć biszkopt. Piec ok. 30 min w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekroić na 2 części. Przygotować bitą śmietanę: Fixy wymieszać z cukrem pudrem. Śmietanę ubić na sztywno. W połowie ubijania dodać cukier puder z fixem. Poncz: Składniki ponczu połączyć ze sobą. Blat biszkopta nasączyć połową porcji ponczu. Wyłożyć 3/4 części bitej śmietany. Przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć i posmarować resztą śmietany. Zetrzeć na wierzch czekoladę. Schłodzić w lodówce,