Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, dla miłośników powyższych pyszności...każdemu się uda :) Po inne przepisy zapraszam na bloga "z cukrem pudrem"
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99137
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 611
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13797
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99137
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 611
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13797
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Składniki
Banany kroimy w około 1 cm kostkę, wrzucamy do miski, zasypujemy mąką i delikatnie mieszamy by mąka obtoczyła owoce. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, schładzamy do temperatury pokojowej (ma być wciąż płynna).
Całe jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie wlewamy tłuszcz, wsypujemy budynie (w proszku), mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy wszystko do połączenia składników, dodajemy płynną, lecz przestudzoną czekoladę, miksujemy na najwyższych obrotach nie za długo, tylko do połączenia składników. Do ciasta wrzucamy obtoczone w mące banany i bardzo delikatnie, ale dokładnie mieszamy łyżką, by rozeszły się po całości ciasta. Tortownicę o średnicy 24 cm lub kwadratową blaszkę o boku 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 i pieczemy około 65 - 70 minut, do suchego patyczka. Po ostudzeniu polewamy czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem.