Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe z cukinią

Ciasto czekoladowe z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2462 Ocena: 16700

Dodano:

Odsłon: 1081

Pyszny deserek do kawki.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto czekoladowe z cukinią

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Masło utrzeć na jednolitą masę, dodać olej i nadal ucierać.

  2. Następnie wsypać cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, wanilię i sól do smaku. Wbić jajka i cały czas ucierając dodawać na przemian mąkę i śmietanę.

  3. Następnie kakao i startą cukinię i posiekaną czekoladę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia , wlać ciasto.

  4. Piec w rozgrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni około 50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń