Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe i wilgotne ciasto z chrupiącą skórką
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14565
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14565
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Składniki
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić.
Żółtka ubić z cukrem i ubijając dodawać kawę i masło.Następnie po łyżce dodawać roztopioną czekoladę a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia delikatnie miksując.
Z białek ubić pianę i delikatnie,dokładnie połączyć ją z masą czekoladową.Na wysmarowaną masłem tortownicę(ok 24 cm) wyłożyć ciasto i piec ok 40-50 min w temp 180 st