Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe i wilgotne ciasto z chrupiącą skórką
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Składniki
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić.
Żółtka ubić z cukrem i ubijając dodawać kawę i masło.Następnie po łyżce dodawać roztopioną czekoladę a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia delikatnie miksując.
Z białek ubić pianę i delikatnie,dokładnie połączyć ją z masą czekoladową.Na wysmarowaną masłem tortownicę(ok 24 cm) wyłożyć ciasto i piec ok 40-50 min w temp 180 st