Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe i wilgotne ciasto z chrupiącą skórką
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2656
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2923
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2656
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2923
Składniki
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić.
Żółtka ubić z cukrem i ubijając dodawać kawę i masło.Następnie po łyżce dodawać roztopioną czekoladę a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia delikatnie miksując.
Z białek ubić pianę i delikatnie,dokładnie połączyć ją z masą czekoladową.Na wysmarowaną masłem tortownicę(ok 24 cm) wyłożyć ciasto i piec ok 40-50 min w temp 180 st