Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nic nie było słodkiego, ale powoli wracam. Dzisiaj mam propozycję na mega proste ciasto czekoladowe z kremem kawowym. Jak byliśmy na wakacjach bardzo mi zasmakowało, więc musiałem je zrobić.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19263
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1696
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232137
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19263
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1696
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232137
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, masło rozpuszczamy z czekoladą w kąpieli wodnej. Żółtka ucieramy z cukrem, dodać czekoladę z masłem, zmiksować. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z przesiana make, a następnie z masą czekoladową. Pieczemy około 40 minut i sprawdzamy suchym patyczkiem. Kroimy 3 części. Następnie nasączamy każdy blat likierem. W misce łączymy mascarpone z kawą i cukrem pudrem, przekładamy kremem. Popcorn przygotowujemy jak na opakowaniu. Na patelnię wsypujemy cukier, rozpuszczamy go i dodajemy odrobinę wody, szybko mieszamy, powstaną grudki, które należy rozpuścić. Następnie dodajemy śmietankę, masło i sól. Wszystko zagotowujemy razem. Odstawiamy do wystygnięcia. Popcorn wkładamy do sosu karmelowego i dekorujemy nim ciasto. Smacznego!