Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nic nie było słodkiego, ale powoli wracam. Dzisiaj mam propozycję na mega proste ciasto czekoladowe z kremem kawowym. Jak byliśmy na wakacjach bardzo mi zasmakowało, więc musiałem je zrobić.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25032
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25032
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, masło rozpuszczamy z czekoladą w kąpieli wodnej. Żółtka ucieramy z cukrem, dodać czekoladę z masłem, zmiksować. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z przesiana make, a następnie z masą czekoladową. Pieczemy około 40 minut i sprawdzamy suchym patyczkiem. Kroimy 3 części. Następnie nasączamy każdy blat likierem. W misce łączymy mascarpone z kawą i cukrem pudrem, przekładamy kremem. Popcorn przygotowujemy jak na opakowaniu. Na patelnię wsypujemy cukier, rozpuszczamy go i dodajemy odrobinę wody, szybko mieszamy, powstaną grudki, które należy rozpuścić. Następnie dodajemy śmietankę, masło i sól. Wszystko zagotowujemy razem. Odstawiamy do wystygnięcia. Popcorn wkładamy do sosu karmelowego i dekorujemy nim ciasto. Smacznego!