Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwyca swoim smakiem i lekkością. Jest tak dobre, że ciężko się od niego oderwać. Przygotuj je na weekend, rodzina będzie zachwycona!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 99
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 86
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 99
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 86
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy połamane kostki czekolady deserowej, odstawiamy na bok do wystudzenia.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier puder, kakao. Wszystko razem miksujemy. Wlewamy roztopioną czekoladę z masłem i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy i rozdrobnioną mleczną czekoladę.
Ciasto wylewamy do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu ciasto możemy udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową.