Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwyca swoim smakiem i lekkością. Jest tak dobre, że ciężko się od niego oderwać. Przygotuj je na weekend, rodzina będzie zachwycona!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3839
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 986
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3839
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 986
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy połamane kostki czekolady deserowej, odstawiamy na bok do wystudzenia.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier puder, kakao. Wszystko razem miksujemy. Wlewamy roztopioną czekoladę z masłem i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy i rozdrobnioną mleczną czekoladę.
Ciasto wylewamy do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu ciasto możemy udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową.