Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, bardzo czekoladowe ciasto z wiórkami kokosowymi.Idealne na jesienne popołudnia z książkę i filiżanką kawy. Świetnie smakuje z dodatkiem kwaśnych owoców sezonowych, które przełamują jego słodycz (np. ze śliwkami).Polecam.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1040
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4441
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 459
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2963
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38758
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1040
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4441
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 459
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2963
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38758
Składniki
Masło i połamaną na kawałki czekoladę rozpuścić w rondelku. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do miski przesiać mąkę, proszek i kakao. Dodać masę jajeczną, następnie masę czekoladową, mleko i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie połączyć (można łyżką, nie trzeba mikserem).
Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec około 45 minut (sprawdzam patyczkiem, czy nie jest surowe) Wyjąć, ostudzić, polać rozpuszczoną czekoladą deserową, udekorować wiórkami kokosowymi.