Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczne ciasto do chrupania ...
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
Biszkopty: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy przesiane budynie, mąkę i proszek .Mieszamy delikatnie,pieczemy 25 min.Biszkopt czekoladowy przekrawamy na pół. Biszkopt migdałowy robimy tak samo z tym,że dodajemy zmielone migdały. Masa czekoladowa: Żelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody.Gorącą kawę, dodajemy do namoczonej żelatyny i rozpuszczamy ją.W międzyczasie ubijamy śmietankę z 2 łyżkami cukru pudru. Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do ubitej śmietanki dodajemy ostudzone, czekoladę i kawę. Delikatnie mieszamy Następnie przekładamy biszkopty.Na wierzch polewa czekoladowa. Polewa czekoladowa: Śmietankę rozpuszczamy,dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i mieszamy cały czas, aby się nie przypaliła.