Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekolada i wiśnie to dla mnie idealne połączenie
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
1. żółtka oddzielić od białek. białka ubić na sztywno, dodać żółtka, jeszcze chwilke ubijać, dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem oraz wodę, ocet i olej, delikatnie wymieszać, wylać na blachę, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35 min w 180 st, 2. wymieszać mąki pszenna i ziemniaczaną z kakao oraz 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, wlać 1 szkl zimnego mleka, dokładnie rozmieszać, pozostałe mleko zagotować, dodać połamaną czekoladę, wlać rozmieszane mąki, ugotować budyń, wystudzic, utrzeć masło, dodawać po łyzce zimnego budyniu, 3. kompot z wisni wlac do garnka, dopełnić do 3 szkl, zagotować, wsypać galaretki, dokładnie rozmieszać, dodać wisnie, odstawić w chłodne miejsce, 4. ciasto przekroić (można lekko nasaczyć wodą z cukrem i cytryną), wyłożyć krem (odłozyć 3 łyżki na posmarowanie wierzchu), rozsmarować, na krem wyłozyć tężejącą galaretkę, przykryć drugą połową ciasto, wierzch posmarować odłożonym kremem, odstawić na kilka godzin do lodówki, smacznego