Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekolada i wiśnie to dla mnie idealne połączenie
1. żółtka oddzielić od białek. białka ubić na sztywno, dodać żółtka, jeszcze chwilke ubijać, dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem oraz wodę, ocet i olej, delikatnie wymieszać, wylać na blachę, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35 min w 180 st,
2. wymieszać mąki pszenna i ziemniaczaną z kakao oraz 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, wlać 1 szkl zimnego mleka, dokładnie rozmieszać, pozostałe mleko zagotować, dodać połamaną czekoladę, wlać rozmieszane mąki, ugotować budyń, wystudzic, utrzeć masło, dodawać po łyzce zimnego budyniu,
3. kompot z wisni wlac do garnka, dopełnić do 3 szkl, zagotować, wsypać galaretki, dokładnie rozmieszać, dodać wisnie, odstawić w chłodne miejsce,
4. ciasto przekroić (można lekko nasaczyć wodą z cukrem i cytryną), wyłożyć krem (odłozyć 3 łyżki na posmarowanie wierzchu), rozsmarować, na krem wyłozyć tężejącą galaretkę, przykryć drugą połową ciasto, wierzch posmarować odłożonym kremem, odstawić na kilka godzin do lodówki,
smacznego
Przepis dnia
Z okazji Dnia Dziecka coś pysznego dla małych i dużych dzieci.
Odsłon: 1460
Idealne połączenie ciemnego biszkoptu kremu czekoladowego oraz wiśni polanych...
Odsłon: 43263
Składniki
1. żółtka oddzielić od białek. białka ubić na sztywno, dodać żółtka, jeszcze chwilke ubijać, dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem oraz wodę, ocet i olej, delikatnie wymieszać, wylać na blachę, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35 min w 180 st, 2. wymieszać mąki pszenna i ziemniaczaną z kakao oraz 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, wlać 1 szkl zimnego mleka, dokładnie rozmieszać, pozostałe mleko zagotować, dodać połamaną czekoladę, wlać rozmieszane mąki, ugotować budyń, wystudzic, utrzeć masło, dodawać po łyzce zimnego budyniu, 3. kompot z wisni wlac do garnka, dopełnić do 3 szkl, zagotować, wsypać galaretki, dokładnie rozmieszać, dodać wisnie, odstawić w chłodne miejsce, 4. ciasto przekroić (można lekko nasaczyć wodą z cukrem i cytryną), wyłożyć krem (odłozyć 3 łyżki na posmarowanie wierzchu), rozsmarować, na krem wyłozyć tężejącą galaretkę, przykryć drugą połową ciasto, wierzch posmarować odłożonym kremem, odstawić na kilka godzin do lodówki, smacznego
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 101
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 237