Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto daktylowe bez mąki i z niewielką ilością cukru. Ciasto jest delikatne i daje dużo możliwości serwowania - z marmoladą, konfiturą, czekoladą, bitą śmietaną, kremem...
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34216
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 348
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 82
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 350
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9132
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34216
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 348
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 82
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 350
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9132
Składniki
Żółtka ubijam z cukrem na puszystą masę. Do żółtek dodaję mielone orzechy i mieszam łopatką. Daktyle kroję w drobną kostkę, dodaję do nich rum, skórkę i sok z połowy cytryny. Następnie daktyle dodaję do ubitych żółtek i orzechów i mieszam łopatką. Białka ubijam na sztywną pianę i mieszam delikatnie z żółtkami, orzechami i daktylami. Ciasto wykładam do wyłożonej papierem tortownicy o średnicy 20 cm i piekę 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto daktylowe można podawać z konfiturą, czekoladą, bitą śmietaną lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego