Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 715
Dodano: 08.02.2017
Odsłon: 1789
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Ciasto: Białka ubijamy na pianę, dodajemy Cukier, żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem i wlewamy do białek i dalej ubijamy. Dodajemy mąkę, kokos i orzechy i delikatnie mieszamy. Przekładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 stopniach.
Masa: W szklance wody roztrzepać żółtka i budyń. Sok z brzoskwiń zagotować z 2 łyżkami Cukru, dodać Ciągle mieszając roztrzepaną masę aż powstanie "budyń", Wystudzić.
1,5 kostki masła utrzeć z Cukrem pudrem na gładką masę i dodać wcześniej ugotowany i wystudzony "budyń" po trochu i utrzeć razem.
Upieczone i wystudzone Ciasto Cieńko posmarować masą, delicje maczane w wódce od strony biszkopta kłaść na masę Czekoladą na dół. Dać resztę masy na delicje, pokrojone brzoskwinie i zalać galaretkami. U mnie jak widać galaretka stężała w garnku i musiałam dać pokrojoną na owoce. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

bromal1 08 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Ta stężała galaretka sprawiła, że ciasto wygląda na trochę "niegrzeczne", wiec tym bardziej kusząco. Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz