Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poezja smaku i prostota w wykonaniu.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3510
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1725
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3510
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1725
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na pianę, dodajemy Cukier, żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem i wlewamy do białek i dalej ubijamy. Dodajemy mąkę, kokos i orzechy i delikatnie mieszamy. Przekładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 stopniach.
Masa: W szklance wody roztrzepać żółtka i budyń. Sok z brzoskwiń zagotować z 2 łyżkami Cukru, dodać Ciągle mieszając roztrzepaną masę aż powstanie "budyń", Wystudzić. 1,5 kostki masła utrzeć z Cukrem pudrem na gładką masę i dodać wcześniej ugotowany i wystudzony "budyń" po trochu i utrzeć razem.
Upieczone i wystudzone Ciasto Cieńko posmarować masą, delicje maczane w wódce od strony biszkopta kłaść na masę Czekoladą na dół. Dać resztę masy na delicje, pokrojone brzoskwinie i zalać galaretkami. U mnie jak widać galaretka stężała w garnku i musiałam dać pokrojoną na owoce. Smacznego!