Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szykuje ci się spotkanie z teściową i szukasz przepisu na jak najprostsze, szybkie do przygotowania ciasto, którym poczęstujesz ją do kawy czy herbaty? Do wykonania tego przepisu potrzebujesz samych podstawowych składników - najważniejsze to mieć w zamrażarce mrożone maliny, jeżeli akurat nie ma świeżych. Poza tym składniki wymieszasz łyżką, nie włączysz nawet miksera.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 763
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 763
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Składniki
Do miski wsyp suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier.
Dodaj składniki mokre (jajka, olej, maślanka), całość krótko zamieszaj do połączenia składników.
Ciasto przelej do tortownicy lub większej keksówki. Pamiętaj aby najpierw wyłożyć formę papierem do pieczenia.
Maliny oprósz cukrem pudrem, ułóż na wierzchu ciasta.
Piecz w temperaturze 190 stopni przez 45 minut.