Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szykuje ci się spotkanie z teściową i szukasz przepisu na jak najprostsze, szybkie do przygotowania ciasto, którym poczęstujesz ją do kawy czy herbaty? Do wykonania tego przepisu potrzebujesz samych podstawowych składników - najważniejsze to mieć w zamrażarce mrożone maliny, jeżeli akurat nie ma świeżych. Poza tym składniki wymieszasz łyżką, nie włączysz nawet miksera.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22741
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15105
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4837
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45338
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22741
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15105
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4837
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45338
Składniki
Do miski wsyp suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier.
Dodaj składniki mokre (jajka, olej, maślanka), całość krótko zamieszaj do połączenia składników.
Ciasto przelej do tortownicy lub większej keksówki. Pamiętaj aby najpierw wyłożyć formę papierem do pieczenia.
Maliny oprósz cukrem pudrem, ułóż na wierzchu ciasta.
Piecz w temperaturze 190 stopni przez 45 minut.