Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szykuje ci się spotkanie z teściową i szukasz przepisu na jak najprostsze, szybkie do przygotowania ciasto, którym poczęstujesz ją do kawy czy herbaty? Do wykonania tego przepisu potrzebujesz samych podstawowych składników - najważniejsze to mieć w zamrażarce mrożone maliny, jeżeli akurat nie ma świeżych. Poza tym składniki wymieszasz łyżką, nie włączysz nawet miksera.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258464
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258464
Składniki
Do miski wsyp suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier.
Dodaj składniki mokre (jajka, olej, maślanka), całość krótko zamieszaj do połączenia składników.
Ciasto przelej do tortownicy lub większej keksówki. Pamiętaj aby najpierw wyłożyć formę papierem do pieczenia.
Maliny oprósz cukrem pudrem, ułóż na wierzchu ciasta.
Piecz w temperaturze 190 stopni przez 45 minut.