Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta drożdżowe a wy ? jeśli są ulubieńcy tegoż właśnie ciasta zapraszam na mój blog po przepis który tam już na was czeka
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13694
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1570
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15178
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6217
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13694
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1570
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15178
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6217
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki o temperaturze pokojowej, wymieszać łyżką i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
Podrośnięte ciasto kolejny raz zamieszać i można dodać powidła wmieszać je w ciasto i pozostawić w blaszce 35/12 wyłożonej papierem do ponownego wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 45 - 50 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka