Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta drożdżowe a wy ? jeśli są ulubieńcy tegoż właśnie ciasta zapraszam na mój blog po przepis który tam już na was czeka
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki o temperaturze pokojowej, wymieszać łyżką i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
Podrośnięte ciasto kolejny raz zamieszać i można dodać powidła wmieszać je w ciasto i pozostawić w blaszce 35/12 wyłożonej papierem do ponownego wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 45 - 50 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka