Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami i kruszonką
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666258
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 83
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 528
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5735
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666258
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 83
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 528
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5735
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Drożdże z jedną łyżeczką cukru i mąki rozpuścić w ciepłym mleku, następnie roztwór odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do czasu aż lekko wyrośnie. Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, cukier wanilinowy, wlać rozczyn, dodać jajka składniki wymieszać łyżką. Ciasto zacząć wyrabiać ręcznie, wlewać roztopione masło i wyrabiać do czasu aż ciasto przestanie się kleić do rąk, w razie konieczności dodać trochę mąki. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić do ciepłego miejsca na 2 godziny do wyrośnięcia. Do miski wsypać cukier, mąkę i dodać masło, wszystkie składniki dokładnie ze sobą ręcznie ucierać. Brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić je w mniejsze kawałki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, lekko go wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Ciasto wyłożyć do blachy i delikatnie rozłożyć na całej długości, na ciasto ułożyć kawałki brzoskwiń i rozsypać na wierzch kruszonkę. Ciasto piec w temperaturze 200st C przez 40 minut aż uzyska ładny złoty kolor.