Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe nigdy nie było takie proste. Smakuje wyśmienicie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3211
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3699
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 267
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 440
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3211
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 589
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3699
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 267
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 440
Składniki
Wszystkie składniki kładziemy warstwami. Najpierw rozkruszone drożdże, na to wysypujemy cukier, jaja, olej, mleko, przesianą mąkę i sól. Produkty muszą być ułożone równomiernie. Misę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3 h. Po tym czasie składniki mieszamy ze sobą. Blachę ( 26x30) wykładamy papierem, smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto wykładamy do blachy, układamy owoce, posypujemy cynamonem i pieczemy ok 50 min.