Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe nigdy nie było takie proste. Smakuje wyśmienicie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10168
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11555
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10168
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11555
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 564
Składniki
Wszystkie składniki kładziemy warstwami. Najpierw rozkruszone drożdże, na to wysypujemy cukier, jaja, olej, mleko, przesianą mąkę i sól. Produkty muszą być ułożone równomiernie. Misę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3 h. Po tym czasie składniki mieszamy ze sobą. Blachę ( 26x30) wykładamy papierem, smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto wykładamy do blachy, układamy owoce, posypujemy cynamonem i pieczemy ok 50 min.