Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze wydawało mi się trudnym ciastem, a z tym przepisem zawsze mi się udaje!!!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1617
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1617
Składniki
Cukier, mleko (lekko podgrzane), jajka i drożdże pomieszać razem i odstawic na 8h pod przykryciem.
Następnie dodać mąkę (przesiać), sól, rodzynki, cukier wanilinowy 1/2 op. i rozpuszczone masło. Wszystko dobrze wymieszać.
Przełożyć ciasto do brytwanny wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy owoce i jeśli chcemy posypujemy kruszonką.
Pieczemy przy uchylonym piekarniku w temp. 170°C przez 30-40min.