Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze wydawało mi się trudnym ciastem, a z tym przepisem zawsze mi się udaje!!!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Składniki
Cukier, mleko (lekko podgrzane), jajka i drożdże pomieszać razem i odstawic na 8h pod przykryciem.
Następnie dodać mąkę (przesiać), sól, rodzynki, cukier wanilinowy 1/2 op. i rozpuszczone masło. Wszystko dobrze wymieszać.
Przełożyć ciasto do brytwanny wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy owoce i jeśli chcemy posypujemy kruszonką.
Pieczemy przy uchylonym piekarniku w temp. 170°C przez 30-40min.