Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie w przygotowaniu i przepyszne ciasto drożdżowe:) Ciasto na prostokątną blaszkę o wymiarach: 25 cm x 35 cm lub 35 cm x 25 cm.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 96
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1050
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 96
Składniki
*składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasto: W misce roztrzepujemy widelcem jajka. Do drugiej miski przesiewamy całą mąkę. Następnie robimy w niej mały dołek i wlewamy roztrzepane jajka,cukier pokruszone drożdże,olej i mleko. NIE MIESZAMY!!!
Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2,5 godziny.
Po tym czasie ciasto mieszamy. Gotowe ciasto wykładamy do przygotowanej blaszki. Dno blaszki wykładamy wcześniej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wykładamy owoce i przygotowaną kruszonkę*** Kruszonka: Mąkę,masło i cukier zagniatamy do konsystencji kruszonki:)
Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika nastawionego na 180 stopni grzałka górna i dolna bez termoobiegu i pieczemy przez 40-50 minut. SMACZNEGO!!!