Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasto dyniowe z polewą czekoladową i sezamem.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 971
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4590
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1237
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 971
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4590
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1237
Składniki
Jajka, olej, gałkę muszkatołową i pół szklanki cukru roztrzepać.
Dodać płatki owsiane i wymieszać.
Dodać mąkę oraz proszek i jeszcze raz wymieszać.
Dodać startą dynię, wymieszać i przełożyć do foremki keksówki.
Piec w piekarniku z włączoną grzałką góra-dół temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.
Sezam uprażyć na suchej patelni uważając, aby się nie przypalił.
Mleko, pozostały cukier, margarynę i kakao podgrzać do połączenia składników, następnie pozostawić do wystudzenia.
Upieczone i przestudzone ciasto polać polewą czekoladową i posypać sezamem.