Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasto dyniowe z polewą czekoladową i sezamem.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 13
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 33
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 305
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2527
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 13
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 33
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 305
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2527
Składniki
Jajka, olej, gałkę muszkatołową i pół szklanki cukru roztrzepać.
Dodać płatki owsiane i wymieszać.
Dodać mąkę oraz proszek i jeszcze raz wymieszać.
Dodać startą dynię, wymieszać i przełożyć do foremki keksówki.
Piec w piekarniku z włączoną grzałką góra-dół temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.
Sezam uprażyć na suchej patelni uważając, aby się nie przypalił.
Mleko, pozostały cukier, margarynę i kakao podgrzać do połączenia składników, następnie pozostawić do wystudzenia.
Upieczone i przestudzone ciasto polać polewą czekoladową i posypać sezamem.