Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasto dyniowe z polewą czekoladową i sezamem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100554
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1964
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5819
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100554
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1964
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5819
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
Jajka, olej, gałkę muszkatołową i pół szklanki cukru roztrzepać.
Dodać płatki owsiane i wymieszać.
Dodać mąkę oraz proszek i jeszcze raz wymieszać.
Dodać startą dynię, wymieszać i przełożyć do foremki keksówki.
Piec w piekarniku z włączoną grzałką góra-dół temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.
Sezam uprażyć na suchej patelni uważając, aby się nie przypalił.
Mleko, pozostały cukier, margarynę i kakao podgrzać do połączenia składników, następnie pozostawić do wystudzenia.
Upieczone i przestudzone ciasto polać polewą czekoladową i posypać sezamem.