Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-09-2019
Lubicie jesień? Ja jedynie za te dobroci, które można kupić w warzywniakach :) Dzisiaj propozycja jednego z jesiennych ciast :D
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 564
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 701
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 192
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 564
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 701
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 192
Składniki
Mąkę przesiać wraz proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, wymieszać. W misce roztrzepać trzepaczką jajka z cukrem, dodać sok z limonek, oliwę i sproszkowane orzechy. Dokładnie dodać zblendowana dynię i wymieszać. Przełożyć do suchych składników, połączyć dokładnie. Wylać do rantu ustawionego na 16cm. Na górze ułożyć śliwki. Piec w 170 stopniach godzinę minut, sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem. Ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!