Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-09-2019
Lubicie jesień? Ja jedynie za te dobroci, które można kupić w warzywniakach :) Dzisiaj propozycja jednego z jesiennych ciast :D
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 450
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 258
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19084
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 450
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 258
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19084
Składniki
Mąkę przesiać wraz proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, wymieszać. W misce roztrzepać trzepaczką jajka z cukrem, dodać sok z limonek, oliwę i sproszkowane orzechy. Dokładnie dodać zblendowana dynię i wymieszać. Przełożyć do suchych składników, połączyć dokładnie. Wylać do rantu ustawionego na 16cm. Na górze ułożyć śliwki. Piec w 170 stopniach godzinę minut, sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem. Ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!