Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 1034
Dodano: 28.11.2011
Odsłon: 10049
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jaja utrzeć z cukrem, dodać startą i odciśniętą z soku dynię, skórkę z cytryny, wiórki kokosowe i stopione masło. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wszystko razem starannie wymieszać.
Przelać do wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ok. 20 x 30 cm). Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut. Po upieczeniu wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Czy i na ile ciasto jest wilgotne zależy chyba od dyni. Ja zgodnie z przepisem odcisnęłam dynię i ciasto było trochę za suche. Może warto sparzyć dynię lub trochę podgotować (?)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)