Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przygotowaniem tego deseru z pewnością każdy sobie poradzi, nawet amatorzy kulinarnych przygód. Do jego zrobienia będziecie potrzebowali zaledwie trzech prostych składników. Zobaczcie, jak otworzyć ten przepis w swojej kuchni.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3537
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3537
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Składniki
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i odsączamy z nadmiaru wody na ręczniku papierowym.
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego na blacie. Wycinamy z niego sześć kwadratów równej wielkości.
Połówki śliwek układamy na jednej połowie wyciętego kwadratu, zachowując mały margines na brzegach. Śliwki oprószamy cukrem pudrem.
Ciasto francuskie składamy na pół. Brzegi ciasta sklejamy ze sobą przy użyciu widelca. Ciasto od góry nacinamy nożem tworząc kilka paseczków.
Ciasta układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut. Po tym czasie przekąski z ciasta francuskiego wyciągamy z piekarnika, delikatnie studzimy. Przed podaniem gotowe ciasta oprószamy cukrem pudrem.