Desery Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Rozkładamy na tortownicy jedną warstę biszkoptów i obficie sączymy alkocholem (koniak Metaxa jest najlepszy)kładziemy jedną warstwę budyniu i kładziemy ciastka, które również sączymy alkoholem. Kładziemy kolejną porcję budyniu. Sypiemy kakao. Chłodzimy przez dwie godziny
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Mateusz15 21 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Nie zgodzę się z Tobą, gdyż takie najprawdziwsze, włoskie tiramisu przygotowuje się z winem marsala.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kruszon101 21 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Cóż , jest tu jeszcze jeden błąd.Do prawdziwego tiramisu dodaje się AMARETTO czyli likier migdałowy.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
No właśnie wyglądało na to, że nie wiedziałeś, więc chciałam Cię uświadomić. Tak, próbowałam budyniu waniliowego, jadłam też prawdziwe tiramisu i jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Nie twierdzę, że Twoje ciasto jest niedobre, bo z pewnością jest smaczne, ale nie jest to tiramisu.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 30 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Jakbym nie wiedział z czego jest krem do tiramisu? A przynajmniej spróbowałaś. Bo w smaku przypomina prawdziwe tiramisu.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Sorry, ale to ma tyle wspólnego z tiramisu, co kremówka z piernikiem. Masę do tiramisu robi się z serka mascarpone, jajek i cukru. Smakuje to zupełnie inaczej niż budyń.0 Kto głosował? | Odpowiedz